AH-Turva

AH-Turva mahdollistaa huolettomia kilometrejä.

LISÄTURVAN SISÄLTÖ JA TUOTE-EHDOT (sovelletaan vain, mikäli ajoneuvoon on tilattu erillinen lisäturva)

AH-Turva antaa Sinulle taloudellista turvaa ajoneuvon äkillisissä teknisissä murheissa, joita käytettyyn ajoneuvoon voi aina syntyä. Turva ei ole takuu eikä liikenne- tai kaskovakuutus. Huolehdithan ajoneuvosi riittävästä vakuuttamisesta lain edellyttämällä tavalla sekä tarvittaessa myös hinauksen sekä kolari-, eläin-, ilkivalta-, varkaus-, tuulilasi- sekä myös muiden ajoneuvon omistamiseen liittyvien vahinkojen ja riskien osalta. Turva ei korvaa vahinkoja ja kuluja, jotka korvataan liikenne- ja/tai kaskovakuutusten perusteella. Alla löydät Turvan sisällön ja ehdot.

  • Turvan edellytykset

Turva on voimassa, kun siitä on tehty kirjallinen tilaus autokaupan yhteydessä. Kauppasopimuksella lukee AH Turva. Turva voidaan myöntää ajoneuvoihin, joilla on ajettu enintään 200.000 kilometriä ja jotka ovat Turvan myöntämisen hetkellä ensirekisteröintipäivästä lukien olleet käytössä 10 vuotta tai lyhyemmän ajan. Turva tulee voimaan asiakkaan solmittua ja maksettua Turva-sopimuksen ja Turvan kohteena olevan ajoneuvon tultua luovutetuksi asiakkaan haltuun. Turva on voimassa 12 kuukautta tai 20.000 kilometriä, kumman ehdon tultua täyteen ensimmäiseksi. Turvaa ei voi siirtää toiselle henkilölle. Ajoneuvoon kohdistuvat viat tulee olla ilmoitettu alla mainitulla tavalla Suomen Autohalli.comille viimeistään Turvan voimassaoloajan viimeisenä päivänä tai mikäli tämä ei pakottavista olosuhteista johtuen ole ollut Turvan voimassaoloaikana mahdollista, välittömästi tällaisen esteen poistuttua. Turvan edellytyksenä on ajoneuvon käyttäminen yksityiskäytössä tai yrityskäytössä työsuhdeautona.

  • AH-Turvaan sisältyvät osat:

Moottorin osat ja moottorielektroniikan osat: Moottorin sisäiset voidellut liikkuvat osat: männät, männänrenkaat, kiertokanget, kampiakseli, nokka-akselit, imu- ja pakoventtiilit, sekä niiden nostimet ja keinuvivut, akselien laakeroinnit, öljypumppu, jakoketju ja sen rattaat/kiristimet. Sylinterikansi ja moottorilohko vain mikäli vaatii uusinnan em. osien rikkoutumisesta johtuen. Polttoaineruiskutuksen ja sytytysjärjestelmän ohjainlaitteet, pyörintänopeustunnistimet,
ilmanpaine- ja lämpötilatunnistimet, käynnistinmoottori ja latausgeneraattori. (ei esim.
tiivisteet)
Ohjausjärjestelmän osat: Tehostinpumppu, rattiakseli ja ohjausvaihde (ei esim. putket, tiivisteet, letkut tai asentotunnistimet)
Jarrujärjestelmän osat: Jarrupääsylinteri, jarrutehostin, jarrunestesäiliö, Abs-hydrauliaggregaatti ja Abs-järjestelmän elektroninen ohjainlaite (ei esim. abs-kehät, jarrusatulat, jarrusylinterit, jarruputket, levyt, palat, anturit, kengät tai käsijarru)
Voimansiirron osat: Vaihdelaatikon sisäiset voidellut liikkuvat osat. Etu- ja takavetopyörästön sisäiset voidellut liikkuvat osat. Vetoakselit ja niiden nivelet (ei suojakumit). Kardaani ja sen tukilaakerit (ei tasapainotus). Nelivedon alennusvaihteisto, jakovaihteisto, lukot ja kytkimet. Kytkinsylinterit, kytkinlaakeri. (ei esim. kuluma, tiivisteet, putket)
Ahtimien osat: Turboahdin, kompressoriahdin, ahtopaineensäädin ja välijäähdytin (ei esim. putket)
Polttoainejärjestelmän osat: Polttoaineen siirtopumppu, imusarja, ilmamassamittari, lambda-, paine-, ja lämpöanturit, polttoainetankin anturit (esim. ei lisäainejärjestelmät, putkistot, suodattimet, tiivisteet)
Pakokaasujärjestelmän osat: Pakosarja, Nox-, paine-, ja lämpöanturit
Moottorin jäähdytysjärjestelmän osat: Jäähdytinkenno, jäähdytinkennon puhallinmoottori ja lämpötunnistin (ei esim. putket, tiivisteet tai letkut)
Turvalaitteiden osat: Turvatyynyt. Turvavöiden lukot ja esikiristimet. Rattilukko, virtalukko ja avaimenlukulaite.
Mukavuuslaitteiden osat: Lasinnostimen vivusto, -katkaisijat, -moottorit. Kattoluukun moottori (ei sen kiskot, tiivisteet, katkaisijat, lamellit, verhot). Ulkopeilien moottorit. Vakionopeudensäätimen viiksi, -katkaisijat ja -poljintunnistimet. Vilkkujen-, ajovalojen-, sekä lasinpyyhkijöiden katkaisijat. Tuuli- ja takalasinpyyhkijän moottori (ei esim. vivustot, pesulaitteet). Mukavuuslaitteiden ohjainlaite. Mittaristot (ei ledit/polttimot/diodit/näytöt). Ilmastoinnin kompressori, -kuivain, -elektroninen ohjainlaite, -tuuletinmoottori, matkustamon lämmityslaitteen kenno (ei esim. putket, letkut, tiivisteet, liitokset, desinfioinnit, täytöt).
Sähköajomoottorien ja hybridijärjestelmän osat: Sähköajomoottori ja sen ohjainlaite. DC/AC ja DC/DC muunnin. Ajoneuvon sisäinen laturi.

AH-Turvaan sisältymättömät toimenpiteet ja kulut

Sellaisten osien tai komponenttien korjaukset ja uusinnat, joita ei ole nimetty sekä viat tai korjaus/huoltotoimenpiteet, joiden syynä on suoraan tai epäsuorasti korroosio, tulipalo, vesivaurio, varkaus, onnettomuus, kolarit ja muut vahingot, puutteellinen huolto, lainrikkomus, ylikuumentuminen, vuoto, jäätyminen, ajoneuvon rakennemuutokset, väärinkäyttö, käyttövirhe tai muu ulkopuolinen vaikutus, sekä korjaukset joiden syy, aiheuttaja tai oire on lisääntynyt moottoriöljynkulutus, karsta tai muu likaantuminen, hinaukset, sijaisautot, majoitukset, kuljetukset, ajoneuvon huollon- tai korjauksen laiminlyönnistä syntyvät seurannaiskustannukset, letkut, putket, niiden liittimet tai liitokset, tiivisteet kuten stefat, suojakumit, o-renkaat ja muut tiivisteet(myös sylinterikannen tiiviste), puhdistukset, pesut, säädöt, voitelut, päivitykset tai ohjelmoinnit, Ajoneuvon ohjekirjan mukaiset määräaikaiset huollot ja muu normaali ylläpito, kitkapintojen kulumasta aiheutuvat toimenpiteet, kuten jarrupalojen, -levyjen, kytkinlevyjen uusinnat, alustan-, ohjauksen- ja jousituksen osien, kuten tukivarsien, helojen, puslien, pyöränlaakerien, renkaiden, vanteiden, raidetangonpäiden, koiranluiden, vakaajoiden, iskunvaimentimien, jousien, aktiivijousituksen (esim. ilma), istuin-, lasin-, peilin-, lohko-, säteily- tai lisälämmittimien, istuimien, niiden verhoiluiden, vivustojen ja säätömekanismien, sisustan verhoilun, -paneelien, -kahvojen, -luukkujen, peitelevyjen, -koristeiden, -listojen, akkujen, sytytys- tai hehkutulppien, Ajoneuvojen polttoainejärjestelmien, joiden käyttövoima on muu kuin bensiini tai diesel, hihnojen, niiden kiristimien, vaijereiden, ohjaimien, laahaimien tai rullien, umpioiden, niihin liittyvän elektroniikan -tai mekaniikan, sekä polttimoiden (niiden tyypistä riippumatta), johtojen, johtosarjojen, kaapeleiden, liittimien, varokkeiden, releiden sekä niiden rasioiden tai koteloiden, AV-laitteistojen, kuten kaiuttimien, puhelimien, navigointilaitteiden, soittimien, antennien, näyttöjen, kameroiden, etäisyystunnistimien tai muiden kommunikaatiovarusteiden korjaukset tai uusinnat eivät sisälly tähän Sopimukseen.
Turva ei sisällä turvaan sisältyvän komponentin rikkoutumisesta aiheutunutta seurannaisvauriota, eikä sellaista tapahtumaa, jossa Sopimukseen sisältymätön tekijä tai komponentti aiheuttaa Sopimukseen sisältyvän komponentin rikkoutumisen. Muut mahdolliset kulut tai toimenpiteet, joiden ei ole nimenomaisesti sovittu kuuluvan tämän turvan soveltamisalan piiriin eivät sisälly turvaan. Myöskään tuoteparannukset, tehdastakuiden, vakuutusten ja vastaavien vastuuperusteiden piiriin kuuluvat viat ja niiden korjaukset, ja huolto/korjaustoimenpiteet,
joiden suorittamiseen on syntynyt tarve ennen tämän tuvan alkamista eivät sisälly turvaan.

  • Omavastuu

Omavastuu on 100 euroa.

  • Menettely ajoneuvon rikkoutuessa

Ajoneuvon rikkoutumisesta on ilmoitettava sähköpostitse osoitteeseen myynti@autohalli.com. Lomakkeen lisätiedoissa tulee ilmoittaa ajoneuvon olevan Turvan alainen ajoneuvo. Autohalli.com tarkistaa automaattisesti Turvan voimassaolon. Ajoneuvon tarkoituksenmukainen korjauspaikka sovitaan asiakkaan ja Autohalli.com kanssa. Tavoitteena on löytää ajoneuvon kuntoon saattamiseksi asianmukainen korjauspaikka siten, että se kohtuullinen asiakkaan tai ajoneuvon rikkoutumispaikkaan nähden ja ajoneuvo pystytään korjaamaan mahdollisimman nopeasti. Korjauspaikka voi olla myös muu asianmukaiseen korjaustyöhön pystyvä korjaamo kuin rikkoutuneen ajoneuvon merkin mukainen merkkikorjaamo. Korjauspaikka voi olla Suomen aluerajojen ulkopuolella. Ajoneuvo korjataan tarvittaessa käyttämällä alkuperäistä valmistajan varaosaa tai mitä tahansa muuta valmistajan laatumäärittelyt täyttävää ja toiminnallisuudelta alkuperäisosaa vastaavaa osaa. Mikäli rikkoutumisen syytä joudutaan etsimään vianmäärittelyssä, kustantaa Turva myös vianmäärityksen tai -etsinnän kustannuksen, jos vika on Turvaan piiriin kuuluva vika. Jos vika ei ennakko-oletuksesta huolimatta ole Turvan piiriin kuuluva vika, vastaa asiakas vianetsinnän kustannuksista kokonaan. Omavastuu maksetaan ennen auton noutoa suoraan korjaamolle.

  • Asiakkaan velvollisuudet ja ohjeet ajoneuvon kunnon ylläpitämiseksi
  1. Ajoneuvon valmistajan määrittelemää huolto-ohjelmaa tulee noudattaa
  2. Huoltojen välillä eri nesteiden pintojen määrää tulee tarkkailla ja tarvittaessa nesteitä tulee lisätä. Osassa automalleista esimerkiksi moottoriöljyn kulutus on mallikohtainen ominaisuus.
  3. Ajoneuvon huoltokirja tulee säilyttää ja siihen tulee pyytää merkinnät tehtäväksi suoritetuista huoltotöistä.
  4. Ajoneuvoa tulee käyttää tieliikennelain mukaisessa käytössä ja sitä tulee käyttää liikenteessä liikennesääntöjä noudattaen.
  • Muut ehdot

Turvasta korvataan yksi rikkoutumistapahtuma kerrallaan. Turvan voimassaolon edellytyksenä on ajoneuvon huolto-ohjelman noudattaminen Turvan voimassaoloaikana, vaikka huolto-ohjelmaa ei olisikaan noudatettu ennen Turvan alkamista. Turvan voimassaolon edellytyksenä on lisäksi valmistajan mahdollisten huoltokutsujen noudattaminen sekä ajoneuvon pitäminen katsastettuna ja rekisteröitynä Suomeen. Turva ei korvaa ajoneuvolle tapahtuneita vaurioita, mikäli ne ovat syntyneet ajoneuvon muussa kuin tieliikennelain mukaisessa käytössä, kuten moottoriurheilutapahtumassa, työkoneena (mukaan lukien kiinteistönhuoltotyöt) tai ajettaessa ajoneuvolla suljetulla rata-alueella taikka maastossa. Turva ei korvaa rikkoontumista, jos se on aiheutettu tahallisella teolla tai huolimattomuudella. Turva katkeaa, mikäli ajoneuvo poistetaan Suomen ajoneuvorekisteristä.
Ajoneuvorekisteristä poistettaessa asiakas ei ole oikeutettu Turva-maksun hyvitykseen. Turva ei kata niitä vikoja, jotka ovat olleet ostajan tiedossa ennen Turvan ottamisen ajankohtaa. Kokonaiskorvausmäärä kaikille haetuille korvauksille on 4.000 euroa ajoneuvoa ja vakuutuskautta kohden. Lisäturvan myöntäjä on Autohalli.com, palvelu voi olla kuitenkin ulkoistettu kolmannelle osapuolelle.